Naar het revalidatiecentrum voor een korset

Naar het revalidatiecentrum voor een korset

Hallo allemaal, Hoe is jullie dag? Ik was vandaag een dagje bij mijn oom, tante en hun hond Nero. Ik heb heerlijk gekletst, boekjes gelezen en natuurlijk veel geknuffeld. Van eten wordt ik ook heel blij! Gelukkig lukt dit mij nog zelf, maar helaas zou dat in de loop der tijd niet meer gaan. Ik zou dan afhankelijk zijn van sonde voeding.

Later op de dag, in de middag … had ik het wat moeilijker. Ik moest naar het Revalidatiecentrum in Haarlem. Hier hebben ze me moeten meten voor een op maat gemaakt / gepersonaliseerd korset. Dit korset is om mijn rug in de juiste positie te houden. Kinderen met SMA lopen risico op scoliose en toekomstige wervelkolomoperaties.


Dit korset gaat ervoor zorgen dat ik in de juiste houding blijf zitten en niet steeds scheef ga zitten vanwege mijn spieren die het niet meer goed doen. Ik vond het eigenlijk allemaal erg spannend. Ik was bang voor de metingen die ze aan het doen waren omdat ik niet goed wist wat me nog meer te wachten stond. Al ben ik pas 1 jaar oud heb ik al zoveel ziekenhuis bezoeken gehad.

Hopelijk lukt het om genoeg geld in te zamelen voor het peperdure medicijn Zolgensma. Helpen jullie mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *